Compose the Space

Print

Team members: Tim Kong and Marc St. Pierre

Compose the Space is an outdoor installation that encourages participants traveling through the Surrey City Centre Plaza to interact in the space. A larger-than-life makeshift piano in the form of a thin sensor-laden mat will be set up outside the City Centre Library. Guided by a visualization projected along the eastern wall of the library, participants will have the opportunity to play the piano by dancing over its keys. The key engagement tactic of the installation is to encourage strangers to collaborate in creating rich and interactive music, where the participation of one person is not enough to create the full musical experience.

Related news:

 

2016 Surrey Place-Making Project Award Winner

Hey, students – do you have an idea to ignite change?

Get funded to work together with your community to bring that idea to life? Amazing things happen when people come together (especially when you win up to $3,000 to work with)!

Register today – all you need is your name and a brief description of your idea.